a) Utilització de Cookies:

La present web utilitza galetes. Les galetes són fitxers enviats a un navegador per mitjà d'un servidor web per registrar les activitats de l'Usuari en un web. La primera finalitat de les galetes és la de facilitar a l'Usuari un accés més ràpid als Serveis seleccionats. A més, les galetes personalitzen els Serveis que ofereix la web, facilitant i oferint a cada Usuari informació que és del seu interès o que pot ser del seu interès, en atenció a l'ús que fa dels Servicios.La web utilitza galetes per personalitzar i facilitar al màxim la navegació de l'Usuari. Les galetes s'associen únicament a un Usuari anònim i el seu ordinador i no proporcionen referències que permetin deduir dades personals de l'Usuari. L'Usuari podrà configurar el seu navegador perquè notifiqui i rebutgi la instal·lació de les cookies enviades per la Web, sense que això perjudiqui la possibilitat de l'Usuari d'accedir als Continguts. No obstant això, li fem notar que, en tot cas, la qualitat de funcionament de la pàgina web pot disminuir.Los Usuaris registrats que es registrin o que hagin iniciat sessió, podran beneficiar-se d'uns serveis més personalitzats i orientats al seu perfil, gràcies a la combinació de les dades emmagatzemades en les galetes amb les dades personals utilitzats en el moment del seu registre. Aquests Usuaris autoritzen expressament l'ús d'aquesta informació amb la finalitat indicada, sense perjudici del seu dret a rebutjar o desactivar l'ús de galetes.

b) Tipologia, finalitat i funcionament de les galetes:

Les galetes, en funció de la seva permanència, poden dividir-se en Galetes de sessió o permanents. Les primeres expiren quan l'Usuari tanca el navegador. Les segones expiren en funció quan es compleixi l'objectiu per al qual serveixen (per exemple, perquè l'Usuari es mantingui identificat en els Serveis de la present) o bé quan s'esborren manualmente.Las Galetes utilitzades per aquest lloc web són les següents:

  • jsessionID: La finalitat d'aquesta galeta és identificar la sessió de l'usuari dins del navegador web, la durada de la galeta és la mateixa que duri la navegació. un cop tancat el navegador la galeta desapareix automàticament.
  • __utma: Caduca als 2 anys des de l'última actualització. Aquesta galeta genera un ID d'usuari únic i registra la data, la primera i l'última vegada que l'usuari va vestir la web. S'utilitza per fer recompte de quantes vegades visita el lloc un usuari únic.
  • __utmb: Caduca als 30 minuts des de l'última actualització. Aquesta galeta registra l'hora d'arribada a la pàgina i caduca als 30 minuts de l'últim registre de pàgina vista. S'elimina automàticament en canviar de web o al tancar el navegador. Serveix per calcular el temps que un usuari roman en una pàgina.
  • __utmc: Aquesta galeta té una finalitat similar a l'anterior però per a les webs on està instal·lat l'antic codi de seguiment urchin.js..
  • __utmz: Caduca als 6 mesos. Aquesta galeta emmagatzema l'origen del visitant, el camí que ha seguit per accedir a la web ja sigui accés directe, des d'un link en una altra web, des d'un enllaç de correu electrònic, emprant determinades paraules clau en un motor de cerca, a través d' una campanya de display, o per mitjà d'un anunci d'AdWords. Aquesta galeta s'utilitza per calcular el trànsit que prové de motors de cerca (orgànic i PPC), les campanyes publicitàries en pantalla i la navegació dins de la mateixa web (enllaços interns). La galeta s'actualitza en cada visita a la web.

c) Com desactivar les galetes en els principals navegadors:

Normalment és possible deixar d'acceptar les galetes del navegador, o deixar d'acceptar les galetes d'un servei en particular.Todos els navegadors moderns permeten canviar la configuració de Galetes. Aquests ajustaments normalment es troben en les "Opcions" o "Preferències" del menú del seu navegador.La web ofereix orientació a l'Usuari sobre els passos per accedir al menú de configuració de les galetes i, si escau, de la navegació privada a cada un dels navegadors principals:

  • Internet Explorer: Herramientas -> Opciones de Internet-> Privacidad-> Configuración..Para més informació, pot consultar el suport de Microsoft soporte de Microsoft o l'Ajuda del navegador. 
  • Firefox: Herramientas-> Opciones-> Privacidad-> Historial-> Configuración Personalizada.Para més informació, pot consultar el suport de  soporte de Mozilla o  l'Ajuda del navegador.
  • Chrome: Configuración-> Mostrar opciones avanzadas-> Privacidad-> Configuración de contenido.Para més informació, pot consultar el suport de  soporte de Google o l'Ajuda del navegador.
  • Safari: Preferencias-> Seguridad.Para més informació, pot consultar el suport del soporte de Apple o l'Ajuda del navegador.


d) Què passa si es desactiven les galetes:

Algunes funcionalitats dels Serveis podran quedar deshabilitades

.